Mljekara NIKA d.o.o.

Opis

Opis

Začeci mliječne industrije u Crnoj Gori sežu od 1880. god., kada je knjaz Nikola o svom trošku osnovao u Nikšiću pod Trebjesom Zavod za mliječnu industriju. Mljekara Nika baštini tradiciju dugu više od pet decenija.

nika_logo

Na njenoj sadašnjoj lokaciji 60-tih godina prošlog vijeka izgrađen je objekat koji je poslovao u sastavu velikog Poljoprivrednog trgovinskog kombinata Nikšić. Prije 20 godina rekonstruisana je ugradnjom Alfa-Laval opreme svrstavši se u red najsavremenijih mljekara tadašnje SFRJ. Početkom 2005. god. mljekara je privatizovana. Novi vlasnik promijenio je njen poslovni i proizvodni imidž i dao joj novo ime – NIKA.

nika8

Kompjuterizovana kontrola i upravljanje sistemom za automatizovano pranje postrojenja i propisno skladištenje proizvoda obezbjeđuju visok higijenski nivo i očuvanje postignutog kvaliteta:

– pasterizovanog mlijeka
– jogurta
– dijet jogurta
– pro-biotskog jogurta
– kisjelog mlijeka
– ekstra kisjelog mlijeka
– kisjele pavlake
– maslaca
– masla

Za sada jedina u Crnoj Gori mljekara Nika proizvodi sireve:

– trapist
– kačkavalj
– laki obrani sir
– sir za pekarsku industriju

nika1 nikaa

 

Transport otkupljenog i distribuciju prerađenog mlijeka i mliječnih proizvoda mljekara Nika obavlja sopstvenim, savremenim i za te namjene specijalno opremljenim vozilima. Svoje proizvode plasira na gotovo cijelo tržište Crne Gore.
Njeni proizvodi koji su po kvalitetu, mikrobiološkoj ispravnosti, dizajnu i ambalaži prepoznatljivi na području čitave Crne Gore do potrošača stižu putem 800 prodajnih mjesta: super i minimarketa, picerija, restorana, hotela, predškolskih ustanova i studentskih domova.

nika6  nika4

 

Nika, odlučna u namjeri da zadrži lidersku poziciju, inovacijama sopstvenog tima i kreiranjem novih projekata prati svoju viziju i nezadrživo napreduje ka ciljevima koje je juče postavila sebi, a već danas i drugima.

Kontakt

Kontakt

Location

Mljekara NIKA d.o.o.
Get directions

 

Events

Mljekara NIKA d.o.o.
Nema posebnih ponuda.

Ratings

Mljekara NIKA d.o.o.

Ukupno ocijena

0

0 Ukupno

    Reviews

    Mljekara NIKA d.o.o.
    WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien